Столична лекарска колегия на БЛС

Напусна ни д-р Методи Янков

Столична лекарска колегия – БЛС поднася съболезнования на семейството и близките на д-р Методи Янков – управител на МБАЛ “Сердика” и член на Управителния съвет на Национално сдружение на частните болници.

Д-р Методи Янков завършва Медицинска академия през 1979 година. Има три специалности. През 1984 година придобива специалност по Акушерство и гинекология. Има придобити специалности още по Социална медицина и Икономика на здравеопазването, съответно през 1990 и 1992 година, както и две магистратури – по социални дейности и обществено здравеопазване и по здравен мениджмънт.

Започва работа като хирург в Районна болница – гр. Бобов дол, след което е работил осем години като акушер-гинеколог в Районна болница – гр. Дупница. От 1993 години е бил изпълнителен директор на Първа акушеро-гинекологична болница „Света София“.

Изпълнявал е ръководни длъжности в Министерство на здравеопазването, бил е изпълнителен директор на Столичен медицински холдинг. Той е първият директор на Столична здравноосигурителна каса.

На 22 юли 2010 година открива МБАЛ „Сердика“, чийто управител е до последно.

Опелото ще се отслужи в петък – 21 юли 2023 година – от 10.00 часа в църквата на Православния гробищен парк „Св. Архангел Михаил“ в Бояна на ул. Бояна парк №4.

Поклон пред паметта му!