Столична лекарска колегия на БЛС

Десетки лекари от Многопрофилна Болница – „Княгина Клементина” се включиха в семинара на СЛК „Правни аспекти в медицината”

Водещи юристи, профилирани в областта на медицинското право продължават да напътстват столичните лекари. Този път екипът на семинара „Правни аспекти в медицината“ посети лекарите от Многопрофилна Болница – „Княгина Клементина”, по-популярна като V-та градска болница.

Към вече познатия юридически екип за пръв път се включи и адв. Явор Нотев. В четири модула той, адв. Иван Сотиров, адв. Свилена Димитрова и адв. Владислава Галева очертава основните юридически моменти, с които трябва да е запознат всеки лекар. Наблегнаха на темите за видовете отговорност на лекарите при неблагоприятен изход от лечение, застраховане, наказателната отговорност, комуникацията между лекар и пациент, доказателствената сила на медицинската документация в съдебните процеси и др.

Събитието откри лично заместник-председателят на Столична лекарска колегия д-р Катя Захариева.

Следващият семинар „Правни аспекти в медицината” ще се проведе на 26.10.2023 г. в СБАЛАГ „Майчин дом”. Ако желаете и Вашето дружество да се възползва, моля подайте заявка на unimed_sf@abv.bg.