Столична лекарска колегия на БЛС

Честит 7-ми април – Световен ден на здравето и професионален празник на медицинските специалисти!


Уважаеми колеги,

От свое име и от името на целия Управителен съвет на Столична колегия на БЛС Ви поздравявам по случай 7-ми април – Световен ден на здравето и професионален празник на медицинските специалисти!


На нашия празник, за мен е особена чест да изразя своята признателност към денонощните труд, усилия и грижи, които полагате за Вашите пациенти.
В този ден всеки човек си спомня поне за един лекар, който е спасил живота на самия него или на негов близък и любим човек. На днешния празник цялото общество Ви споменава с благодарност, колеги. 
Аз Ви благодаря за всичко, което правите, за времето, усилията, ресурсите, които инвестирате в себенадграждането си. Чез тях Вие всъщност инвестирате в добруването на пациентите, защото Лекарят, който се развива и себеподобрява, осигурява по-добро здравеопазване за цялото общество! 
Да си Медик, да си Лекар е нелека задача и огромна отговорност. Тази изключително хуманна професия носи заряда на надеждата, че няма невъзможни неща; на високия морал и на отдаденост към човешките живот и здраве. 
Вярвам, че чрез последователност в действията и диалог между участниците в системата на здравеопазването ще постигнем повече успех в утвърждаването на собствения си и на съсловието авторитет, в защитата на правата на пациентите, както и в оказването на по-добра здравна грижа!
Бъдете здрави!

Честит празник!


С уважение,
Д-р Асен Меджидиев,
Председател на СЛК на БЛС.