Столична лекарска колегия на БЛС

Честит празник, колеги!


Уважаеми колеги,

От тази година 27-ми  май е обявен за Световен ден на Спешната медицина. Използвам случая да Ви поздравя и благодаря от свое име и от името на УС на Столична Лекарска Колегия към БЛС! 
Да бъдеш лекар е мисия, която изпълва света ти, ежеминутно и всецяло, знае всеки един от нас. Да бъдеш спешен медик е призвание, което може да понесе не всеки, а само онези, които имат специална мисия – мисията да се появяват в деликатните моменти, когато всяка стотна от секундата е от значение, когато всяко действие и решение нямат аналог и водят да решаващо последействие, мисията да спасяват живот! 
Спешните медици винаги сте първите, които оказват помощ, Вие сте героите, благодарение на които има толкова спасени животи.

Ето защо Ви пожелавам да получавате по-често признание за геройствата, които извършвате, възможностти за развитие и признание за неуморното раздаване 24/7 целогодишно! Нека Вашите знания, умения, опит и професионално отношение срещат признание, а не наказание!

В лицето на Столична Лекарска Колегия към Български Лекарски Съюз имате партньор, който не насреща във всеки миг. Нека заедно работим за по-добри и справедливи условия за спешните медици в София!

Бъдете здрави, все така целеустремени в спасяването на здравето и живота и най-вече удовлетворени от постигнатите резултати! 

Честит празник!

С уважение,

д-р Асен Меджидиев,

Председател на СЛК към БЛС.