Столична лекарска колегия на БЛС

2-ма представители на Столична Лекарска Колегия на БЛС с престижни отличия от 9-то издание на Югоизточния Медицински Форум


Между 6 и 9 септември 2018 г. в Баня Вручица, Босна се проведе 9-то издание на Югоизточен Медицински форум, организиран от д-р Андрей Кехайов. По време на него в различни панели взеха участие специалисти от Столична Лекарска колегия. Начело на групата на групата софийски лекари, която взе участие във престижния форум беше председателят на СЛК д-р Асен Меджидиев. Софийските медици представиха над 30 доклада и постери в различни специалности. От ЦУС на БЛС има 3-ма представители – зам.-председателят на БЛС проф. Николай Габровски, д-р Николай Брънзалов и д-р Гергана Николова.

Двама от тях получиха и специални отличия. Една от най-престижните награди на форума беше връчена на националния консултант по неврохирургия проф. Николай Габровски. Той беше награден за Изключителен принос за развитието на медицинската наука и дейността на Югоизточния медицински форум.

С почетна награда за активна дейност в интерес на медицинската професия беше отличен първият председател на БЛС, след възстановяването на съсловната организация през 1992 г. – д-р Димитър Игнатов.

Д-р Георги Кръстев от Пловдивска Лекарска Колегия на БЛС пък получи награда за принос в развитието на Югоизточния Медицински Форум.

Ръководството на СЛК на БЛС дава висока оценка на представянето на своите членове по време на престижния медициснки форум. Активната научна дейност и упоритият труд за развитие и постигане на клинични резултатити от световна величина доказват значимостта на приноса на колегите. Изключително горди сме от представените медицински трудове и се радваме, че лекарите от Столична колегия работят неуморно за надграждането на академичните знания.

Тримата наградени лекари винаги са били еталон за висок професионализъм и работа в полза на пациентите и колегите. Горди сме от постигнатите резултати и високите оценки, които получават именно доказани специалисти от Столична Лекарска Колегия и от Пловдивска Лекарска Колегия на БЛС!