Столична лекарска колегия на БЛС

Общопрактукаващите лекари остават в стачна готовност

Софийските общопрактикуващи лекари излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването днес, а исканията им бяха изложени в протестна декларация до здравния министър Кирил Ананиев.


В подкрепа на протестиращите софийски общопрактикуващи лекари с декларации, както и чрез спиране на работа между 12 и 13 часа се включиха и техни колеги от Павликени, Русе, Варна, Перник, Сандански, Пещера, Калояново, Бургас и много други градове в страната. Изявление до медиите в подкрепа на своите колеги направи и ръководството на НСОПЛБ. Своята подкрепа заявиха на самия протест и от Столичната колегия на БЛС.

По време на изчитането на декларацията, протестиращите получиха покана за среща от министър Ананиев, която продължи повече от час.

„Имаме частично разбиране от страна на министерството, но все още нямаме конструктивна договореност. Единственото, което се разбрахме да се случи, е да се правят регулярни срещи. Засега оставаме в протестна готовност“, каза след срещата д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.  

Материалът е публикуван в Zdrave net.