Столична лекарска колегия на БЛС

,,За децата на героите в бяло”

„ЗА ДЕЦАТА НА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“

Български лекарски съюз, с подкрепата на Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации “Защото сме хора” и “Благодаря Ви, че Ви има”, стартира инициатива за финансово подпомагане на децата на починалите от Covid-19 медици под надслов: “За децата на героите в бяло”.

През последните десет месеца десетки медицински специалисти, загубиха битката с коварната болест Covid-19, а съдбите на техните семейства останаха белязани завинаги.  Още през май месец Български лекарски съюз откри сметка за подпомагане на семействата и близките на починалите от Covid-19 медици и за щастие успяхме да помогнем на част от тях. Сега обаче те отново имат нужда от подкрепа.

Затова, в навечерието на най-светлите празници, БЛС взе решение да насочи усилията си и да събере средства, за да подпомогне децата на загиналите наши колеги, да подпомогне “децата на героите в бяло”. Първата вноска в размер на 5 000 лв. е направена от Български лекарски съюз и дарена за двете дъщери ( на 10 и 15 години) на д-р Спас Радев от гр. Разлог, който загуби битката с болестта. 

В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем!

Ако искате и Вие да помогнете на семейството и близките на починалите от COVID-19 медици, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: УниКредит Булбанк АД

IВАN: BG55UNCR70001523991300

BIC: UNCRBGSF

Основание: МЕДИЦИ COVID-19

Децата на Героите в бяло имат нужда от Вашата подкрепа!

Само заедно можем да се справим!

С цел прозрачност, събраните средства от каузата ще бъдат насочени от Българския лекарски съюз и Ники Кънчев към децата на изгубилите битката с коварната болест български медици. Информацията за дарените средства и подпомогнатите семейства ще бъде публикувана на сайта на БЛС: blsbg.com, на Facebook и Instagram страниците на съсловната организация.