Столична лекарска колегия на БЛС

Почина д-р Радислав Наков

С прискърбие Ви информираме, че ни напусна д-р Радислав Наков. Д-р Наков е завършил Медицински университет-София и имаше придобити специалности Гастроентерология и хепатология и Здравен мениджмънт.

Той бе председател на Българско дружество по неврогастроентерология и мотилитет, председател на Асоциация на младите гастроентеролози в България. Д-р Наков бе член на управителния съвет на Европейско обединение по гастроентерология- UEG, Европейско дружество по неврогастроентерология и мотилитет – ESNM и Европейската асоциация по гастроентерология, ендоскопия и хранене (EAGEN). Участвал е като лектор в многобройни национални и международни конгреси и семинари по специалността. Той бе председател и на Асоциацията на студентите-медици в България.

През годините д-р Наков, освен успехите си в гастроентерологията, създаде и разви единствената в България платформа, създадена от лекари за лекари – Medical News, която продължаваше да надгражда и в трудните моменти около болестта си.

Управителният съвет на Столична Лекарска Колегия поднася съболезнования на семейството и близките на д-р Наков!Поклон пред паметта му!

photo: Medical News